Ranchens Ridläger & Hästuthyrning

anlaggningen_mindre.jpgRanchens Ridläger & Hästuthyrning och Mölndals Ridhus drivs formellt under namnet Björn Häggström AB. Bolaget bildades 1990 och verksamheten omfattar ridskola med ridlektioner från orutinerade till avancerade ryttare, ridläger för barn och ungdomar under sommaren samt uppstallningsverksamhet. I verksamheten ingår även att tävla, utbilda och sälja främst hopphästar av hög kvalitet.

Bolaget ägs av Björn Häggström, norrlänning och tidigare verksam många år i Umeå, med mer än 40 år som ridhuschef. Björn har själv tävlat i hoppning under många år med framgång upp t.o.m. Grand Prix-nivå men det aktiva tävlandet har numera övertagits av döttrarna Antonia och Axelina. Sedan 1994 driver bolaget Mölndals Ridhus och Ranchens Ridläger & Hästuthyrning på Ranered Gård i samarbete med Mölndals Ridklubb.

Mölndals Ridhus erbjuder ridlektioner på alla nivåer för såväl barn och ungdomar som vuxna, under höst, vinter och vår. Vår främsta grupp är ryttare som inte är helt nybörjare och som vill rida mer än bara en gång i veckan och därmed utvecklas lite snabbare. 

Under sommaren ställs verksamheten om för ridläger. Då arrangerar vi ca 10 ridläger under veckorna 24–32  med omkring 25 elever per vecka. Under sommaren använder vi även de hästar som är uthyrda under övriga delen av året. Vårt motto är: Kvalité och trivsel.