Hästuthyrning

Bild_hastuthyrning.jpgAtt hyra häst eller hyra ponny från Ranchen är som att ha en egen men med mindre ansvar.

Är Du intresserad av att hyra häst från innevarande hyrperiod som började den 12 augusti och pågår fram till juni 2024 - kontakta Björn eller Linda för mer info. Vi har inget kösystem utan försöker alltid se till att häst och ryttare passar ihop innan vi hyr ut. 

Hästarna kan provridas här hos oss. Kontakta Linda för mer info och att boka tid; mail lnordlund@hotmail.com eller 0732-002982.

Vi har nu också både hästar och ponnys som man kan ha på halvfoder eller som sin egen i det vi kallar Ryttarutveckling (se info nedan) eller som helghäst. Detta kan man göra under tiden från mitten av augusti fram till juni året därpå och i mån av tillgång kan man börja när som helst under året (dock inte under sommaren under tiden våra ridläger pågår).

Individuella hyrpriser:

Individuella hyrpriser på hästarna. Vi tillämpar individuella priser för hästuthyrning av respektive häst/ponny. Detta med hänsyn till brukbarhet, ålder, utbildningsnivå, etc. Kom ihåg att för en orutinerad ryttare är det alltid bättre med en rutinerad snäll ponny – även om den är gammal. En ponny är pigg och lever länge :-)

Hyran för hela perioden kostar från 10.500:– inkl moms. Alla hyrs ut med sadel och träns.

Man kan även köpa till en kompletterande försäkring för veterinärvård. Därmed begränsas kostnaden till självrisken ifall hästen blir sjuk eller skadad (se mer info längst ned). Stallplats kan man hyra hos oss eller så ordnar man det själv. Att hyra häst eller hyra ponny från oss är ett jättebra tillfälle att prova på att ha en välutbildad egen häst eller ponny. 

Eftersom vi har haft hästarna i vår verksamhet känner vi väl till hur varje häst fungerar både i stallet och med ryttare. Att hyra häst eller att hyra ponny är det närmaste man kan komma att ha en egen utan att behöva köpa och ta hela ansvaret själv.

Bra att veta om att hyra häst/hyra ponny från Ranchen:

  • Schabrak, täcken och andra förbrukningsvaror följer inte med – däremot sadel, träns och grimma.
  • Man får tävla med sin hyrhäst men alla är inte vaccinerade och då får man fixa det själv.
  • Skötselråd följer med och man kan alltid kontakta oss för rådgivning.

Vi hyr aldrig ut våra hästar och ponnyer under sommaren eftersom vi då behöver alla till våra ridläger.

Vill Du komma till oss och rida finns nedanstående 3 alternativ som då innebär att hästen står kvar hos oss:

Alt 1 - "Ryttarutveckling 2 dagar":

Här kan Du som ridit ett tag och behärskar hästens alla gångarter och känner Dig trygg med att själv göra i ordning hästen komma ytterligare ett steg framåt. Genom ridlektioner i små grupper om 4-6 deltagare en dag i veckan, där vi diskuterar Dina mål och ambitioner, kombinerat med att Du får rida enskilt ytterligare en dag i veckan, tar Du ett nytt steg i Din utveckling som ryttare. På den dag Du rider enskilt sköter Du också Din häst/ponny själv som Din egen. Priset är 2800:- per månad. Avtalen löper generellt från v 33/34 (eller senare) fram t o m  v  23 året därpå.

Alt 2 - "Ryttarutveckling 3 dagar" (eller mer):

Samma som ovan men man disponerar då sin häst 3 dagar och betalar då 4200:- per månad. En av dagarna ingår det då en träning alternativt att Du köper till privatlektioner. Finns det inte plats i någon av de ordinarie ridgrupperna kan man rida sin häst enskilt och istället avtala om och tilläggsbetala för privatlektioner.  I övrigt tillkommer inga kostnader runt hästen för ex vis veterinär, hovslagare etc. Vi släpper in och ut hästen varje dag och mockar (om vi inte kommit överens om annat). Det är som att ha egen häst fast med backup kan man säga och att det blir betydligt billigare. Här kan man tävla hästen om det blir aktuellt. Vilka hästar som är lediga beror lite på tillgång och efterfrågan och förutom Din storlek och vikt avgör förstås Din ridförmåga. Avtalet löper från vecka 33/34 fram t o m  vecka 23 året därpå. "

Alt 3 - "Helg-Häst":

I mån av plats kan man teckna avtal om "Helg-häst". Helghäst kan man ha från mitten av augusti till början av juni året därpå och man binder sig för minst 3 månader en dag i veckan och kan då rida "sin" häst en timme per dag mellan kl 14-19. Priset är 1700:- per mån.  Därtill förbinder sig ryttaren att köpa minst tio (10) privatlektioner, vilket förskottbetalas med 5900 kr innan första ridtillfället. Privatlektionerna bokas från gång till gång innan avtalstidens slut.

Mindre barn kan också ha helghäst om man har hjälp av en kunnig förälder eller annan vuxen. Vi tecknar ett avtal som löper 3 månader i sänder där Du får rida en häst/ponny. Detta gäller september - maj. 

Kontakta Björn om Du är intresserad och vill komma och provrida.

Namn: Född: Ras: Typ: Kön: Mankhöjd: Status:
Ace 2017 Irländsk korsningsponny D-ponny Valack 147 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Golden Amazing 2012 Korsning Arab-Welsh D-ponny Valack 146 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Carbon 2011 Dansk halvblodskorsning Halvblodskorsning Valack 168 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Casello 2007 Ungerskt halvblod Cob Valack 153 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Dickie Dee 2013 Irländsk korsningsponny D-ponny Valack 142 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Dusty 2017 Irländsk korsningsponny D-ponny Valack 148 cm Ledig att hyra från 1 november
Emerald 2017 Holländsk korsningsponny D-ponny Valack 147 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Evie 2009 Holländskt halvblod KWPN Sto 160 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Grålle 2008 Konik D-ponny Valack 145 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Honey Pie 2004 New Forest C-ponny Sto Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Lady 2010 Irländsk ponny D-ponny Sto 148 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Natka 2016 Polsk ridponny C-ponny Sto 140 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Nowa 2010 Polsk ridponny D-ponny Sto 141 cm Ledig att hyra omgående
Rose 2016 Irländsk korsningsponny C-ponny Sto 140 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Sam 2009 Irländsk korsningsponny C-ponny Valack 140 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Silla 2012 Konik C-ponny Sto 135 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Tara 2013 Irländskt halvblod Halvblodskorsning Sto 160 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Tezzi 2013 Polsk ridponny C-ponny Sto 138 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Thomas the Tank 2014 Irländsk korsningsponny B-ponny Valack 120 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Tommy 2006 Irländsk D-ponny Valack 148 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024
Vicky 2014 Svensk Welsh Cob D-ponny Sto 148 cm Uthyrd fram till mitten av augusti 2024

OBS! VI HYR ALLTSÅ INTE UT VÅRA HÄSTAR OCH PONNYS UNDER SOMMAREN. Detta eftersom vi behöver alla hästar för vår lägerverksamhet.

Ovanstående lista innefattar de hästar vi hyr ut till fodervärdar och är aktuell för innevarande säsong som pågår nu fram till 6 juni 2024. Listan kan kompletteras med ytterligare hästar. Generellt är det ofta någon som pensioneras eller säljs och ett antal nya tillkommer alltid varje vår. Det totala antalet hyrhästar brukar vara runt 20 st. Övriga 10-talet hästar som finns på sidan "Våra hästar" är hästar vi har kvar hos oss och som kan ridas och hyras här hos oss.

Varje år innan 1 april har vi alltid hemsidan uppdaterad med vilka hästar som är lediga inför nästkommande hyrperiod (närmast från mitten av augusti 2024). I första hand hyr vi ut till privatpersoner och ibland till mindre ridskolor. Hästarna skall stå uppstallade i box under hyrtiden.

Fram till dess att hästarna kommer tillbaka till oss får man kontaktuppgifter till nuvarande fodervärdar för att komma överens om en tid att provrida. När alla lediga hästar är tillbaka på Ranchen bokar vi olika provridningsdagar under sommaren. 

OBS! Vill man ha en häst kortare tid erbjuder vi alternativet med halvfoder eller helg-häst (se ovan) men då står hästarna förstås kvar här hos oss.

Är Du intresserad av att hyra ponny under innevarande hyrperiod tar Du kontakt med Linda. Hemsidan uppdateras regelbundet. Om Du är under 18 år – be då någon av Dina föräldrar ta kontakt: lnordlund@hotmail.com eller 0732-002982. Vid allmänna frågor runt att hyra häst eller ponny kontaktar Du Björn, bjorn@ranchens.com

Veterinärvårdsförsäkringen kostar 1 950:– för ponny och 2 950:– för stor häst för hela hyrperioden. Här gäller en fast grundsjälvrisk på 3 500:– samt 25 % rörlig självrisk inom en självriskperiod på 125 dagar räknat fr.o.m. dagen för första veterinärbesöket.