Våra dagläger i sommar

Våra ridläger pågår under hela sommaren och under alla veckor kan man även vara med på Dagläger. Det innebär att du är här alla lägerdagar men på dagtid då du rider och sköter din häst. Du är med på övriga aktiviteter under dagen (och kvällen ifall du vill) men åker hem och sover.  Priset är dock det samma som med övernattning och man kan även välja att kanske sova en eller flera nätter och välja om man vill äta frukost på morgonen, middag på kvällen, vara med på vissa kvällsaktiviteter och kanske strunta i andra. Det väljer Du själv vad som känns bäst!  På Ranchen finns det 30-35 olika ponnyer och hästar i olika storlekar och raser. Lägsta ålder för daglägren är 9 år. Vårt motto är kvalité och trivsel.

Med kvalité menar vi vuxna utbildade instruktörer med mångårig vana att lära ut, jämna ridgrupper där vi aldrig blandar ovana ryttare med rutinerade, välskolade hästar som man lär sig nåt av att rida på, vuxna lägerledare som hjälper dig när du behöver det och finns som stöd i bakgrunden under hela ditt läger, ett planerat dagsprogram med fasta hålltider och roliga aktiviteter och inte minst bra mat! Allt detta tillsammans med ett vänligt bemötande ger också bra trivsel.
Det viktiga för oss är att just Du blir nöjd med ditt ridläger!

Vad gör vi?

Hastoflicka_gron.jpgVi rider, sköter och pysslar om hästarna. Vi lär oss mycket både praktiskt och teoretiskt om häst- och stallvård. Och så badar vi förstås! Inget ridläger utan bad! En badsjö finns ca 500 m från gården. Badar gör vi både med och utan hästar!

Vad behöver du ta med till vårt dagridläger?

Saker_gron.jpgOm du har – ta med en godkänd ridhjälm – annars får du låna av oss. Ta med oömma kläder, helst ridbyxor, stövlar med klack, ridhandskar, ridspö, regnkläder, grova skor, baddräkt, handduk och skor att bada i (för att skydda dina fötter).

 

Vad ingår i ridlägeravgiften?

I lägeravgiften ingår frukost, lunch och middag, ledare, administration – och förstås all ridning. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Resor till och från lägret ingår inte.

Gruppindelning

Ryttare2_gron.jpgVarje vecka är man maximalt 20-25 elever. Vi delar in i olika grupper efter hur mycket man kan. I vilken grupp man hamnar beror på hur lång ridvana man har jämfört med övriga deltagare. Gruppindelningen gör ridinstruktören alltid veckan innan varje ridläger samtidigt som hon försöker se till att var och en får den häst som passar bäst utifrån elevernas ridvana och hästönskemål.

Varje elev får ha en ponny/häst som ”sin egen” under hela sitt ridläger. Vi har de vanligaste ponnyraserna och halvblod. Man kan också ta med egen häst. Avgiften blir då lägre. Förutom ridning blir det hästskötsel, teori och daglig stallskötsel. Utbildade ridlärare och övriga ledare (minimiålder 18 år) ansvarar för ridundervisning och övriga aktiviteter.

Anmälan gör du såhär till Ranchens dagridläger

1. Du kan anmäla Dig direkt till Ranchens Dagridläger här på hemsidan. Du anmäler till valfri vecka och skriver under "Kommentarer" att anmälan avser "Dagläger". Är lägret fullt framgår det och skulle det vara på väg att bli fullt precis när Din anmälan kommer in så kontaktar vi Dig omgående. För att anmäla online, klicka på länken högst upp på sidan.

Har Du några frågor kan Du e-posta till bjorn@ranchens.com eller ringa 031-94 85 70.

2. Du och en förälder fyller i anmälningsblanketten online och anger då Er egen e-postadress och om allt fungerat som det ska får Ni en automatisk bokningsbekräftelse tillbaka. 

3. Samtidigt betalar du anmälningsavgiften 2000:– till vårt plusgirokonto 440 99 04–2.
Skulle det ändå vara fullbokat på just det ridläger Du önskar ringer vi direkt och talar om det – annars kan Du alltid anse Dig som anmäld så snart vi fått Din anmälan och Din inbetalning av anmälningsavgiften.

Mer information om vad man bör ta med sig och när det är dags att betala resterande lägeravgift finns under fliken Info och slutbetalning.

Intresserad av Ranchens ridläger?

Anmäl enkelt online! Har Du fler frågor - hör gärna av Dig.

RANCHENS RIDLÄGER
Raneredsvägen 71
437 92 LINDOME
Telefon (bostad): 031-94 85 70
Telefon (ridhus): 031-94 86 38
E-post: bjorn@ranchens.com

Välkommen!