Ridskola

Framtidens ridskola finns redan!

En svensk ridskola bygger traditionellt på maximering av antalet ridande där så många ryttare som möjligt ska beredas plats att rida på ridlektioner en gång i veckan och att antalet grupper anpassas efter detta.

Vi har valt en annan väg: Sedan några år tillbaka bygger vår ridskola på att man om möjligt ska rida i alla fall två gånger i veckan. Självklart har vår ridskola även ridlektioner för för Dig som bara önskar rida en gång i veckan men vi uppmuntrar våra elever att träna ytterligare en gång i veckan, antingen ytterligare en ridlektion/träning i veckan (främst orutinerade yngre ryttare) alternativt att man är med i det vi kallar Ryttarutveckling eller rider sin Helghäst.

Vad är Ryttarutveckling?

Här kan Du som ridit ett tag och behärskar hästens alla gångarter och känner Dig trygg med att själv göra i ordning hästen komma ytterligare ett steg framåt. Genom träningar i mindre grupper om 4-5 deltagare en dag i veckan, kombinerat med att Du får rida enskilt på ytterligare en eller flera dagar, tar Du ett nytt steg i Din utveckling som ryttare. På tisdagar, onsdagar, fredagar, lördagar eller söndagar sköter Du Din häst/ponny själv som Din egen.

Kanske har Du tävlingsambitioner? På sikt är detta något som också går att förverkliga när Du är med i Ryttarutveckling. Tanken är att man, om intresse och möjlighet finns, efterhand ska kunna åka ut på tävlingar, vilket är både roligt och spännande. Det är extra kul med flera ryttarkompisar med samma intresse!

Tanken är att ungdomar i ponnyålder ska kunna växa i systemet från ponny och uppåt och vara ett alternativ till att köpa egen ponny eller häst, vilket inte minst många föräldrar kan finna vara intressant.

Sedan några år tillbaka finns även det vi kallar att ha helghäst, vilket både kan kombineras med ridlektioner/träningar och att man kan rida "sin" häst en eller två dagar i veckan, både enskilt och för instruktör.

Eftersom vi även har ryttare och hästar som tävlar i hoppning internationellt försöker vi i allt hålla en så proffsig nivå vi kan och hoppas kunna stimulera till en trevlig ridmiljö att uvecklas i. Att dagligen få möjlighet att se god ridning och fina hästar är både utvecklande och inspirerande!

Mölndals Ridklubb mot framtiden

Framtidens ridskola hos Mölndals Ridklubb innehåller därmed möjligheten att inte bara rida ridlektioner konventionellt i en mindre ridgrupp en gång i veckan utan även möjligheten att till ett rimligt pris rida två gånger i veckan, därtill specialträningar, individuella målsättningar, i mån av plats ha helghäst, tävla och komplettera med privata träningar samt ha häst på hel- eller halvfoder.

Inför sommarens lägerverksamhet köper vi alltid in några nya ponnyer/hästar.

Tjäna pengar till vår förening

Som en del i finansieringen av vår förenings verksamhet har vi tillstånd för bingospel i Kransalliansen, Angeredshallen. Bingoverksamheten drivs av Idrottens Bingo. Du hittar information om bolaget på webbsidan www.idrottensbingo.se

För att just Mölndals Ridklubb ska få del av framtida överskott från nätbingospelet på www.idrottensbingo.se behöver du fylla i vår föreningskod K40 när du skapar ditt konto.

Läs mer här

Idrottens-Bingo_logo.jpg