Ryttarutveckling

Mölndals Ridklubb ser framtidens ridskola!

Vi har därför sedan några år tillbaka valt en ny inriktning: Vi erbjuder därför våra ryttare att om möjligt rida i alla fall två gånger i veckan.

En svensk ridskola bygger traditionellt på maximering av antalet ridande där så många ryttare som möjligt ska beredas plats att rida på ridlektioner en gång i veckan och att antalet grupper anpassas efter detta. Att bara rida en gång i veckan är dock inte det optimala och jämför man med nästan vilken annan idrott eller sysselsättning som helst så utövar man sin sport eller hobby minst 2-3 gånger i veckan. För att utvecklas som ryttare behöver man många timmar i sadeln och rider man bara en gång i veckan hinner både kroppen och hjärnan glömma mycket av det man lärt sig sist och därför tar det betydligt längre tid att lära sig jämfört med om man rider oftare.

Därför erbjuder vår ridskola att Du om möjligt ska kunna rida i alla fall två gånger i veckan. Självklart har vår ridskola även ridlektioner för Dig som bara vill eller kan rida en gång i veckan men vi ska göra det möjligt för våra elever att rida mer än en gång i veckan, antingen ytterligare ridlektioner (främst grupp 1-2) alternativt att man är med i det vi kallar Ryttarutveckling. Våra fasta ridlektioner och träningar är på måndagar och torsdagar och betalas liksom tidigare som ett ridkort för varje termin eller som avtalad månadsbetalning.

Vad är Ryttarutveckling?

Här kan Du som ridit ett tag, behärskar hästens alla gångarter och känner dig trygg med att själv göra i ordning hästen komma ytterligare ett steg framåt. Genom träningar i små grupper om 4-6 deltagare en dag i veckan, kombinerat med att Du rider själv en dag i veckan tar Du ytterligare ett steg i Din utveckling som ryttare. På tisdagar, onsdagar, fredagar, lördagar eller söndagar sköter Du Din häst/ponny själv som Din egen. Då har Du också möjlighet att träna på "läxan" från sista träningen, rida enskilt eller komplettera med ytterligare träningar.

Kanske har Du tävlingsambitioner? På sikt är detta något som också kan gå att förverkliga när Du är med i Ryttarutveckling. Tanken är att man, om intresse och möjlighet finns, efterhand ska kunna åka ut på tävlingar, vilket är både roligt och spännande. Det är extra kul med flera ryttarkompisar med samma intresse!

Inom Ryttarutveckling finns även möjlighet att, i mån av plats, öka på antalet riddagar så att Du disponerar Din häst 3-5 dagar i veckan. Tanken är att ungdomar i ponnyålder ska kunna växa i systemet från en mindre ponny till en större och efterhand vara det alternativ till att köpa egen ponny eller häst som många föräldrar söker. Kombinerat med extra träningar för instruktör är detta ett säkert sätt att utvecklas som ryttare oavsett om man vill bli bättre i sadeln eller satsa på en tävlingskarriär.

Eftersom vi även har ryttare och hästar som tävlar i hoppning internationellt försöker vi i allt hålla en så proffsig nivå vi kan och hoppas kunna stimulera till en trevlig ridmiljö att uvecklas i. Att dagligen få möjlighet att se god ridning och fina hästar är både utvecklande och inspirerande!

Mölndals Ridklubb mot framtiden

Framtidens ridskola hos Mölndals Ridklubb innehåller därmed möjligheten att inte bara rida "vanliga" ridlektioner i en mindre ridgrupp en gång i veckan utan även möjligheten att till ett rimligt pris rida två gånger i veckan, därtill specialträningar, individuella målsättningar, tävla och komplettera med privata träningar samt ha häst på hel- eller halvfoder.

Ekonomi

Det vanligaste alternativet "Ryttarutveckling 2 dagar" kostar 2800 kr per månad, då ingår ridning 2 gånger i veckan, varav den ena gången är en träning för instruktör.

Ryttarutveckling 3 dagar i veckan varav en av gångerna är en träning för instruktör kostar  4200 kr per månad. Vill man rida ännu fler dagar så gör vi individuella uppgörelser beroende på ryttarnas ridkunskaper och hästarnas utbildningsnivå etc .

Avtalen i ryttarutveckling löper från vecka 33 t o m vecka 23 nästa år med en uppsägningstid på 3 månader.

Frågor besvaras av mig, bjorn@ranchens.com eller ring 070-7756092.

Vänlig hälsning
Björn